Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
KIPRÓBÁLT muffin receptek!

Sziasztok!
Kicsit mérges vagyok, leginkább magamra. Végigolvastam pár topikot a témában (köszi de erre már ne hívjátok fel a figyelmemet...), kimásoltam vagy száz muffin receptet, megsütöttem a hétvégén három félét de olyan s***ok lettek, hogy ihaj.
Tudna valaki olyan receptet írni, amit ki is próbált már? Nem az, "itt találtam gondoltam bemásolom ide"-típusúakat keresem, hanem olyat ami bevált.
Nem tudom, persze az is lehet én voltam a béna de miért nem sikerült egyik se? Elsősorban kakaós tésztájúak érdekelnének. Muffint-állítólag- mindenki tud sütni, lehet én vagyok a kivétel???
Sziasztok!
Ezen mindig kiakadok! Kipróbált receptek? Mért ami nincs kipróbálva az recept?
Nah itt az én garantáltan kifejlesztett receptem!:-)
http://www.paplaszlo.com/receptek.html
Lac i
Szia!
Nekem ez az alaprecept vált be nagyon. Egy muffin könyvből való a recept.
25 dkg liszt
2 és 1/2 teáskanál sütőpor(én belerakok egy csomaggal)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
12,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,8 dl olaj
2,5 dl natur joghurt, vagy kefir
25 dkg gyümölcs, dió, csoki darabka, mazsola stb.
A cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot , az olajat, és a joghurtot összekeverem, majd a lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát. A lisztes keveréket átszitálom, és hozzáadjuk a nedveshez. Gyorsan összekeverjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Eza recept tényleg nagyon jó!! Én is kipróbáltam teganp és nagyon jó lett!!
Igaz én csak 2 dl cukrot tettem bele, mert nem szeretjük a nagyaon édeset, de nagyon finom lett így is!!!
Csak ajánlani tudom!
Sziasztok!
Ezt a receptet a tesómtól kaptam, már sokszor csináltam, mindenkinek nagyon ízlett.
Csokis muffin:
20 dkg olvasztott margarin
4 tojás
2 ek kakaó
3 dl cukor
3,5 dl liszt
1,5 tk sütőpor
1,5 tk vaníliáscukor
A sütőt 200 C fokra előmelegítjük, a formákat kivajazzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat habosra keverjük a vajjal, kétfajta cukorral, majd bele keverjük a lisztes keveréket.
Formába öntjük, 20-25 p-ig sütjük
Ez tuti sikerülni fog, mert én nem vagyok egy konyhatündér, de még nekem is sikerült!
jó étvágyat hozzá
Szia!
Én tegnap sütöttem először az alábbi muffint, nekem ízlett:
20 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, fél csomag sütőport, 3 evőkanál kakaót összekevertem. Külön edényben pedig 2 tojást, 15 dkg olvasztott vajat, egy doboz natúr joghurtot, 3 evőkanál baracklekvárt (én házit használtam) dolgoztam össze, majd a kettőt összekevertem robotgép segítségével. Végül 5 dkg csokit belereszeltem a masszába. A muffinsütőt papírral béleltem ki. Mind a 12 elfogyott még tegnap.
egyébként nekem sima teflon muffinsütőm van, és még az életben nem ragadt bele a süti, körbe se kell vágni, egyszerűen kicsusszan a formából... de tényleg
Én azt nem értem, h van amelyik recept szerint kell a tésztába szódabikarbóna, van amelyik recept meg sem említi. Akkor most hogy is van ez? Kell bele, vagy nem?
sül
lesz
Még sűl, te eszetlen!
Nem látod a sütőben van és üveg ajtó van előtte.
Kisülve gyönyörű magas lessz, csak azt már nem tudtam lefényképezni mert előtte elfogyott.
Esetleg tegyél okkelárist is a kritizálás előtt, talán majd látod amit én is.
Na PÁ!
ezt a múlt héten sütöttem:
1. duplacsokis-mandulás és csokis-eperlekváros muffin,
2. sajtos-virslis muffin minden jóval, ahogy én szeretem
ha tetszik valakinek, dobjon egy privit, leírom, de mostmár fáradt vagyok...
jóéjt!
Gyümölcsjoghurtos muffin
1 pohár gyümijoghurt (én danone könnyű és finomat szoktam venni) 1 pohár cukor Üres joghurtospohárral mérünk, 2 tojás, fél citrom reszelt héja, 2 pohár liszt, fél pohár olaj, 1 cs van. cukor, 1 cs sütőpor, picike rumaroma amit már én találtam ki hozzá de szerintem így finomabb.... 12db lesz belőle!!!!
Megszámoltam, kb 300 db, azért annak a 90%a is tetemes, 270 lenne.
1. Muffinmódszer
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és egy mélyedést alakítunk a közepébe. A szintén összekevert folyékony hozzávalókat a mélyedésbe öntjük, és egy lapáttal óvatosan, finoman összedolgozzuk, emelve. Nem keverjük, mert akkor ragasztó hatású lesz, a muffinok pedig olyan kemények lesznek, mint egy "jégkorong". A tésztát rögtön a jól kikent, vagy papírral bélelt formába töltjük, és mehet a sütőbe. A sütő hőmérséklete a muffinok nagyságától függ. Mindenesetre a muffinokat nem kell 30 percnél tovább sütni, 190-205 C-on.
A hozzávalók aránya, ha a liszt a 100%:
1000 g liszt = 100 %
300 g cukor = 30 %
60 g sütőpor = 6 %
10 g só = 1 %
200 g tojás = 20 %
800 g tej = 80 %
300 g vaj/zsíradék/olaj = 30 %
2. Keverős módszer
A zsiradékot, cukrot, sót, ha szükséges, fűszereket és tejport a keverőgéppel habosra elkeverjük. Aztán egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és újra jól elkeverjük. Ha a tészta kicsapódna, mert a tojások túl hidegek, segíthet egy maroknyi liszt. Aztán hozzáadjuk a folyadékot (tej vagy víz), lazán hozzákeverjük ezt is. Az átszitált lisztet és sütőport hozzáadjuk, és szinte egyetlen mozdulattal a tésztához keverjük. A fölösleges, túl sok kevergetéstől sűrűvé válik a tészta.
A hozzávalók aránya ennél a módszernél:
1000 g liszt = 100 %
50 g sütőpor = 5 %
10 g só = 1 %
70 g tejpor = 7 %
300 g töltelék = 30 %
750 g folyadék = 70 %
A további hozzávalókat (pl. mazsola, dió, csoki, csipsz, gyümölcs, szárított gyümölcs. . . ) a liszttel összekeverünk, és a liszttel adjuk a tésztához. Ez megakadályozza, hogy a hozzávalók lesüllyedjenek és ragacsossá váljanak.
Az arányok segítségével a szükséges muffinmennyiségnek megfelelő tésztamennyiséget tudjuk összeállítani, ha pl. "nagyüzemi" muffingyártásba kezdünk
MUFFIN BIBLIA
http://jolkifoztuk.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3
Muffin-elmélet manhattan billentyűjéből
A muffinsütésnek nálunk már évek óta tartó hagyománya van - néhány hónapot eltöltöttem Angliában és onnan hoztam haza a sütőt és a papír-kapszlikat. A kis papír formákat itthon nem lehetett még akkoriban kapni, így csak különleges alkalmakra készült muffin. Szerencsére ma már minden nagyobb bevásárlóközpontban, papírboltban, háztartási üzletben kaphatók a kis papír formák - érdemes alaposan szétnézni, mert az eladók nem mindig tudják miről is van szó pontosan.
A teflon sütőbe is használom a papír formákat - könnyebben kijön a sütőformából és szebben tálalható. A szilikonos sütőformáról sok jót hallottam, de sajátom nincs, így csak másokra tudok hivatkozni. Gyakorló szilikonforma-használók azt mondják abba nem kell papír, simán kijön anélkül is a muffin a formából. Árban kicsit drágább a szilikonos, de érdemes kipróbálni és abból is a kicsit drágábbat venni. Hiperszuperekben mindig van.
Tippek-trükkök
Tippek a sütéshez:
A sütőt mindig melegítsük elő.
Az első 15 percben ne nyissuk ki a sütőt, különben a muffinok összeesnek.
Ha marad üres lyuk a formában, töltsük meg vízzel.
A muffin akkor van készen, ha a teteje aranybarna, és ha beledugunk egy fogpiszkálót, nem ragad rá a tészta.
Minden sütő másképpen süt, ezért sütési hőfokot és időt igazítsuk a saját sütőnkhöz.
Tippek a sütés utánra:
kb. 5 percig hagyjuk hűlni a muffinokat, ha ekkor a forma egy nedves ruhán pihen, könnyebben kijönnek a formából
a muffinok közvetlenül a sütés után a legfinomabbak, mikor még melegek
a még meleg muffinokat felezzük el, és kenjük meg vajjal
légmentesen zárható műanyag edényben sokáig friss marad
Fagyasztás:
a frissen sült muffinokat le is lehet fagyasztani, kb. 2 hónapig jó
kiengedjük, és röviden még egyszer átsütjük őket
a nyers tészta is fagyasztható: a kész tésztát a formába töltjük, betesszük a fagyasztóba, mikor megfagyott, kiszedjük a fagyos, "nyers" muffinokat és így csomagoljuk zacskóba
11 további tipp
A sütés előtt mindig olvassuk át az egész receptet.
A formát még a kikenés előtt tegyük be rövid időre a mélyhűtőbe, így könnyebben kijönnek majd a muffinok.
A formát a következő adag sütése előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Minden hozzávalót szobahőmérsékletűen adjunk a tésztához
A ragacsos szárított gyümölcsök feldarabolása egyszerűbb, ha azt felmelegített késsel végezzük.
A tojásfehérjét mindig zsírmentes edényben verjük fel. Lassan kezdjük el felverni, majd fokozzuk a sebességet. A tojáshabot mindig utoljára adjuk a tésztához.
Ha több formában sütünk egyszerre több emeleten a sütőben, figyeljünk a légkeverésre.
Mikor a tésztát a formákba töltjük, már ne kevergessük, egyszer csak óvatosan kanalazzuk át.
A vaj sokkal jobb a muffinsütéshez, mint a margarin, mert egyrészt jobb az íze, másrészt pedig növeli az eltarthatóságát.
Az égési sérüléseinket (a forró formától) hűtsük jégkockával.
sziasztok,
A weblapomon van muffin receptgyűjtemény
üdv Tamás
duppla adag / 2 x 12 lesz belőle
itt egy bögre 3 dl
hozzávalók:
1. tál
2,5 bögre liszt (7,5 dl)
1 cs. sütőpor
1/4 bögre cukrozatlan kakaópor (0,75 dl)
1 teáskanál őrölt fahéj
2. tál
10 dkg vaj
1 egész tojás
10 dkg étcsokoládé
1 1/2 bögre tej (4,5 dl)
1 bögre cukor
elkészítés:
1. tálba
összekevered a száraz anyagokat
2 tál
A cukrot összekevered a tojással, és az olvasztott, de nem meleg vajjal.
Belekevered a megolvasztott csokoládét.
Tejjel simára kevered az egészet.
A 2. tálat beleöntöd az 1. tálba és nagy mozdulatokkal lazán összekevered.
Nem kell simára kikeverni! Olyan jó nokedli sűrűségű tészta lesz.
Elosztod a kis lyukakba és kb. 175-180 fokon 15-20 percig sütöd. Tűpróba.
Lehet bele tenni ízesítőket is, gyümölcs darabokat, mazsola, meggy. vagy a tetejére mandula, mogyoró, de magában is finom vagy pikáns lekvárral is tálalható. Ezek már izés és fantázia kérdése.
Mosolygós muffinok (12 db) (marcipános muffin)
hozzávalók:
7 dkg étcsokoládé
10 dkg marcipán massza
12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
2 egész tojás
20 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1/2 cs. sütőpor
3-4 evőkanál tejszín
máz:
20 dkg porcukor
4 evőkanál citromlé
díszítéshez:
smarties típusú színes cukorkák, tortadara barna, színes,
sűrű szörp, öntet vagy csoki szósz.
A sütőt elő melegítjük 175 fokra.
Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Használhatunk csokiforgácsot, vagy csokipelyhet is.
A marcipánt lereszeljük és a vajjal sima maszzává keverjük, majd a cukorral, vaníliás cukorral és a csipet sóval krémesre keverjük.
Egyenként beleütjük az egész tojásokat.
Beleszitáljuk az étkezési keményítőt, majd a sütőporos lisztet.
A tejszínnel beállítjuk a massza sűrűségét. (Olyan sűrű nokedlitészta legyen)
Beleforgatjuk a csoki darabokat.
A masszát a muffinformába öntjük és az előmelegített sütőbe 175 fokon 15-25 percig, tűpróbáig sütjük. (A marcipán miatt csalhat a tűpróba, de meg lehet látni mikor sül meg )
A porcukrot összekeverjük a citromlével, annyival, hogy sűrű masszát kapjunk és azt a már kihűlt hideg mufinokra csorgatjuk. Tehetünk bele mandula aromát az íz fokozásáért.
A díszítő elemekből mókás arcokat formálunk.
pl. : A színes cukrokból szemeket teszünk a máz tetejére,
a tortadarából hajt csinálunk
sűrű lekvárból, szörpből, gyümölcsöntetből, kakaóöntetből ki mit talál szájat formázunk.
Kissé költséges a marcipán miatt, de nagyon jó ízű és felettébb mutatós.
Én kétszer sütöttem meg. Először karácsonykor, akkor nem reszeltem bele a marcipán, mert csak egy kicsi darabot tudtam venni és az is narancsízesítésű volt. Összevágtam 12 kockára és egy kocka csokival együtt beledugtam a süti közepébe. A tésztába meg a mázba tettem mandula aromát.
Másodszor most sütöttem a gyerek farsangjára.
Most reszeltem a csokit is meg a marcipánt is, de csak a végén forgattam a masszába mind a kettőt. A csokitól pöttyös lett a tészta a marcipántól meg olyan finoman lágy.
Kiskegyed konyhája Extra 2003/2
Mogyorós muffin
hozzávalók:
1 nagyobb narancs
12,5 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
15 dkg liszt
7 dkg étkezési keményítő
1/2 cs. sütőpor
5 dkg darált mogyoró
2 egész tojás
csipet só
mázhoz 10 dkg porcukor,
sütő kenéséhez kevés vaj/margarin
A narancsot megmossuk, lereszeljük a sárga héját, a levét kinyomjuk.
Vajjal vagy margarinnal kikenjük a muffin formákat.
A sütőt 200 Celsius fokra, gázsütőt 3. fokozatra előmelegítjük.
A cukrot, a lisztet, a keményítőt, a sütőport, a darált mogyorót, és a pici sót összekeverjük.
A tojásokat felverjük.
A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük, három evőkanál narancslével, a héjával, a tojással, majd a lisztes masszába keverjük.
A masszát a muffinformába öntjük és az előmelegített sütőbe 180-200 fokon 15-20 percig, tűpróbáig sütjük.
A porcukrot összekeverjük a maradék narancslével, annyival, hogy sűrű masszát kapjunk és azt a már kihűlt hideg mufinokra csorgatjuk.
Így is biztos nagyon finom. Nekem nem volt otthon narancsom, ezért három kanál tejjel helyettesítettem a narancslét a tésztába. A mogyórót nem daráltam le, hanem beleszórtam a masszába és hagytam, hogy a keverőgép darabosra vágja. Egy csepp fahéjat szórtam még bele + minden muffin közepébe egy kocka tortabevonó csokit szúrtam bele.
Ez van a bem.-enem is lefényképezve.
http://jamicrecept.uw.hu/muffin/sos/sonka-sajt.htm
Sonkás-sajtos muffin (6 db)
Hozzávalók:
1/3 csésze tej
1/4 csésze tejföl
2 evőkanál olaj
1 tojás
1 csésze liszt
2 teáskanál apróra vágott snidling
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
1/2 csésze reszelt sajt
1/4 csésze apróra vágott sonka vagy szalonna
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, a formákat papírral kibéleljük.
Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával. Végül hozzákeverjük a sajtot és a sonkát vagy szalonnát.
A kapott tésztát a formákba kanalazzuk, és 17-20 percig sütjük. (tűpróba!)
ui: egy csésze 2,5 dl
Nagyon finom, zsírosabb tésztájú mint a piskóta inkább a kevert tésztához hasonlítanám és v.barna színű.
Diós muffin (javított)
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
15 dkg darált dió
1 db citrom, 1 db narancs reszelt héja
1/4 kávéskanál őrölt koriander
1 késhegynyi őrölt szegfűbors
17,5 dkg margarin
17,5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
1 csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A formát kikenjük vajjal, és kilisztezzük.
A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, dióval és a fűszerekkel.
A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként kikeverjük a tojásokkal is.
A lisztes keveréket hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
A kész masszát kanállal vagy habzsákkal a formákba töltjük.
180 fokon 15-20 percig sütjük.
Díszíthetjük mázzal is.
Felolvasztjuk a tortabevonót és megmártjuk benne a süti tetejét.
Meg lehet szórni apróra vágott pisztáciával, mandula forgáccsal, kókuszreszelékkel stb.
Öntet is adható hozzá.
Sárgabaracklekvárt barackpálinkával ízesítjük és melegen adjuk a muffinokhoz.
Adhatunk mellé kifilézett narancs gerezdeket is.
Én nem azokat a fűszereket tettem bele amit ír a recept, bár biztos úgy is nagyon finom, hanem egy kávéskanál Kotányi mézeskalács fűszerkeveréket.
Nézegetni kell, mert nekem 180 fokon negyedóra sütés is elég volt.
Volt a recept mellett kép is, azon laposak a muffinok teteje, ellenbe nekem szép kúpos tetejük volt. Igaz a recept az írta 18 db lesz belőle, de nekem annyi tészta nem maradt, maximum 14 lesz belőle. (12 lyukas a sütő)
Ez csak magunknak készült így most én nem mázaztam, nem önteteztem, csak egy fél szem diót szúrtam a tetejébe.
A süti nagyon pikáns elbír egy kis mazsolát, vagy meggyet is a tésztába.
Amikor másodszor sütöttem, kevesebb mézeskalács fűszert tettem bele. A lyukba először a massza felét tettem bele megszórtam kimagozott meggybefőttel és rá a massza másik fel. Nagyon fini lett.
A formákat nem papírozom, hanem vastagon margarinnal kikennem.
Nem mondod, hogy 90%? És minden nap sütsz egyet?
Mert ott ha 500 recept nincs, akkor egy sem.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy muffint csak muffin-sütő formában lehet sütni, vagy sima tepsiben papírformában is?
Még nem csináltam soha, de mostanában még a madarak is erről csiripelnek. :- )
Formám még nincsen, de kipróbálnám sima papírformával, ha műkszik.
Szia!
Látom,még senki nem küldött neked kókuszos muffiNT,Én ezt szoktam sütni nagyon sokszor:
Kókuszos muffin /azthiszem StahlHozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg kókusztejpor( felesbe szoktam sima tejporral,mert nagyon drága)
10 dkg porcukor
4 tojás
1 lime /vagy citrom/
7 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A muffinsütőket papírral kibéleljük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A lime héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A tojásfehérjéket keméyn habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
20 percig sütjük.
A korodhoz is, a muffinodhoz is, és a helyesírásodhoz is!!
Sikeres Életet!! Salut: E
Sziasztok!
Tegnap megsütöttem Stahl csokis muffját, sajnos nem tudtam lefényképezni mert elfogyott....
Úgyhogy végre: SIKERÜLT!!!!
Nagyon igyekeztem, hogy ne keverjem agyon a tésztát és bejött. Bár képzeljétek, a párom kijelentette: neki ízlettek az előző kísérleteim is, azt mondta, "mindegyiknek megvolt a maga hibája de attól még finomak voltak..." megható....
Valószínűleg tényleg ebben a tésztaösszekeverésben lehetett a hiba.
Szia!
Én októberben szültem, terhes kismamaként egy alkalommal nagyon megkívántam a muffint, addig még soha nem sütöttem. Leszedtem egy csomó receptet a net-ről és elkezdtem kipróbálni őket, szinte minden nap volt muffin, család már kezdte unni, aztán a húgomtól kaptam egy tuti jó receptet, nekem ez vált be.
12 dkg vaj
25 dkg kristály cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
kb 1 dl tej
(plusz tetszőleges belevalók: mazsola, darabolt dió, aszalt gyümölcsök,
darabolt csokoládé, kakaópor, vagy ami eszedbe jut, bármi)
A megolvasztott vajba beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a tojásokat. Ezeket kézzel (én evőkanállal szoktam) elkeverem. Ezután jöhet a liszt, a sütőpor, és a tej. Összekeverem szintén a kanállal. Muffinpapíroka a sütőformába, majd kb fél óra és kész a finom sütemény.
Azért is jó mert nem kell vele hangoskodni, mert kézzel kell
összekeverni.
Mellesleg mióta megvan ez a reci, Heti 3-4 alkalmommal még most biztosan sütök muffint.
Kókuszos muffin receptje nincs valakinek?
Az enyém mindig nagyon jól sikerül, szép magas tejföllel és sütőporral készült.
20 perc alatt kész van.
Ha érdekel megírom.OK?
Mindenki utál hogy 14 évesen ilyen szépet tudsz kreálni!
Persze csak vicceltem, nagyon ügyi vagy, csak így tovább, látod én vénasszony vagyok hozzád képest de ami igaz az igaz a muffinjaim is szottyadtabbak
...
Igaz, én még csak 14 éves vagyok, de nagyon szeretem a muffint! A családban én vagyok a "muffin mester"
A recept:
3 tojás
1 bögre cukor
20dkg margarin
3 bögre liszt
2 natúr joghurt
1 kk sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
1/2 kk só
Ez az alap recept, és ebbe azt lehet tenni amit akarsz
Én már számtalanszor sütöttem muffint, a bevált receptem a következő: 15 dkg lisztet összekeverek fél csomag sütőporral és 10 dkg cukorral. 10 dkg olvasztott vajat, majd egy egész tojást keverek hozzá. Ezután annyi tejet, hogy sűrűn folyó masszát kapjak. Ezt elosztom a mufinsütő papírkapszlival kibélelt 12 horpadásába, és kb. 120-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Ha nagyon pirul a teteje, alufóliát borítok rá.
Ez az alapreceptem. Meg lehet bolondítani olvasztott csokival, reszelt citromhéjjal, apróra vágott befőttel, reszelt almával, fahéjjal, egy szétnyomott banánnal, stb. Szoktam töltött muffint is készíteni, ekkor sűrűbbre kavarom a tésztát, a felét a papírkapszlikba töltöm, ezután teszek rájuk egy-egy kávéskanál nagyon sűrű lekvárt vagy Nutellát. A maradék tésztát egy kis tejjel folyósabbra keverem, és befedem vele a tölteléket. Előfordul persze, hogy a töltelék kifolyik, beleragad a papírba stb., gyakorlat teszi a mestert!
Ha maradék tojásfehérje van otthon, akkor a tojás helyett két-három felvert tojásfehérjét teszek a tésztába (sütőport ekkor is szoktam), ez esetben kevesebb tej kell bele.
Jó kísérletezést és sok sikert!
Kipróbált, bevált, nagyon finom! Minden barátnőm ezt süti!
5 dkg vaj + 8 dkg cukor - habosra keverni, 3 egész tojást hozzákeverni, továbbá: 25 dkg túró, 2 evőkanál gríz, 1 teáskanál sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 teáskanál porcukor, mazsola. Én 1 meggyet szoktam beletenni a közepébe, ha már kiadagoltam a sütőbe. 20-25 perc közepes sütőben.
Köszönöm szépen mindenkinek ismét a sok hasznos tanácsot, most mennem kell mert a család igényt támasztott rám
, de holnap visszajövök és elolvasom az utolsó betűig amit írtatok!
MUFFINT MINDENKINEK!