Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
Én szedtem a lenkei vitaminját, szerintem nagyon jo csak egy idő után eléggé nehezemre esett lenyelni minden kis tablettát.. Most már a jó közérzet vitamint szedem ami ugyanaz összetételben mint a lenkei féle csak 1-2 zselékapszula is elég 1 napra és az összetevők folyékony formában vannak a kapszulában. (sztem sokkal hatékonyabb mint a lenkeié..)
akit érdekel: www.vitaminwebaruhaz.hu
Valami elképesztő, napokig volt hányingerem utána, pedig felráztam, mint annak idején a Fagifort amiről a 60' években azt hittük olyan mint a Cóla, és az még elviselhető ízű volt...Azt irja, hogy több hónapos kutató munka és kisérletezés után SIKERÜLT ezt "gyártania".
Az apróbetűs felirat szerint a gyártó: Nulab Inc.Clearwater,Florida.USA.
És ez még van külön gyerekeknek is, csak a leírásban nem szerepel, hogy hány kigyúrt izomember képes a gyerekbe ezt másodszor is bele erőszakolni???
van másnak is tapasztalata a folyékonnyal kapcsolatban?
Ezek valamiért nem jól jöttek be articsokahoz
http://www.aliraqi.org/forums/showthread.php?t=49471
http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komp lementerm/2000/6/artic.htm
C vitamin van még az articsókában is
A növény igen gazdag ballasztanyagokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban és B1-vitaminban. Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, nátriumot és kalciumot is, valamint A-, B2-, és C-vitamint. 100 grammban mindössze 55 kcal energia van.
Nutritional HighlightsArtichoke (raw), 1 medium
Calories: 60
Protein: 4.2g
Carbohydrate: 13.4g
Total Fat: 0.19g
Fiber: 6.9g
*Excellent source of: Vitamin C (15mg), and Folate (87mcg)
*Good source of: Magnesium (76.8mg), and Potassium (474mg)
http://www.artichokes.org/
http://www.aliraqi.org/forums/showthread.php?t=49471
http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2 000/6/artic.htm
http://images.google.com/images?q=+Artichoke&hl=en&btnG=Search+Images
"tablettás sűrített víz"
Üssük ki a nyeregből, alapítsunk egy új MLM-et instant, por alakú vízre, amit persze vízzel higítva
lehet fogyasztani.
egyszerű cáfolat :
"Burgonya
Mindennapos, alapvető élelmiszer nővény, kalória tartalma 1/3-a a kenyérének. C-vitaminból 80-100 mg/100 g-ot tartalmaz, amely a tárolás során 60 mg/100 g-ra csökken."
"Káposzta
(édeskáposzta) Szinte egész évben fogyasztható, főleg C vitamint tartalmaz, 40-50 mg/100g. A télre eltett savanyított káposzta nyersen fogyasztva szinte a teljes C-vitamin tartalmát megőrzi. De tartalmaz még B1 és B2 vitamint is. Ezért nagyon fontos vitaminforrásunk."
"Som
Manapság a kertekben és a közparkokban főként [[w:díszcserjének ültetik, pedig a som igen értékes gyümölcsöt is terem, amelyből – különösen vadas húsok mellé való – kiváló lekvár készíthető. C-vitamin tartalma 200 mg/100g körül van, karotinban gazdag. "
miért kellene magambatömni citromot ha egyszer a mindennapokban használt élelmiszerekben(változatos étkezésnél) minden benne van??
de miért is kell napi szinten 1000-3000mg c vitamin? ugyebár ha a természetes táplálkozás (vegyünk mondjuk egy egészséges benszülött közösséget) fedezi ezt a szintet, akkor az az elfogyasztott ételekben benne van.
jó fogadjuk el, hogy csökken az ételek c vitamin szintje, és a különbözetet fedezni kell de! attól még az embereknek mitől nőne az igénye? anno nem voltak fertőtlenítő szerek, sokkal több volt a fertőzés mégis valahogy túlélte a civilizáció azzal a vitaminszinttel. most kevesebb lehetőség van fertőzésre (tisztított víz, stb.) akkor logikusan végiggondolva kevesebb vitaminra lenne szükség.
ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy régen kevés volt az ivóvíz, de most hogy mindenütt elérhető és sajnos a környezeti hatások miatt a víz már csak kevés vizet tartalmaz, igyunk még többet, sőt Dr. Iponema szerint igazából 40-50 liter lenne az egészséges a méregtelenítéshez (hiszen ugye vízből nem lehet túladagolni), de ennyi víz ivása nem kivitelezhető, nade ő feltalálta a tablettás sűrített vizet, amely fedezi ezt a szükségletet.
micsoda biznisz!
a marketing lényege : csinálunk keresletet és egyúttal adjuk meg rá a megoldást, kínáljunk terméket hozzá
http://tinyurl.com/yun3d4
Mekkora a szukseglet az egyes vitaminokbol?
Hogyan alakult ki es elt az emberiseg es az allatvilag az elmult otven ev elott, amikor is divatba jottek a vitamin-kiegeszitesek?
100mg C vitamint talalsz peldaul a kovetkezo helyeken (egyenkent, kulon-kulon):
5 dkg Kiwi
30 dkg malna
0.5dkg csipkebogyo,
5 dkg fekete ribizli,
12 dkg citrom,
20 dkg kaposzta,
20 dkg brokkoli,
10 dkg paprika,
Gondolj bele, lehet egyeszerre mindegyik igaz?
Biztosan nem.
Hogyan dontod ele, hogy melyik (ha egyaltalan valamelyik) igaz?
Pótolhatod te azt változatos étkezéssel, ha azt akarod, hogy mondjuk napi pár száz milli c vitamint egyél.
Megehetsz hozzá vagy 10 kiló citromot!
Úgy látom lassan kifogysz a normális érvekből, és átmegy a dolog személyeskedésbe.
Részemről zárom a beszélgetést. Csak annyit tudok neked mondani, hogy ne szedj vitamint, nem kötelező.
Az őssejt kutatás is "baromság", meg az aloe is. És egyáltalában, nyugodtan köpködd meg az alternatív gyógyászatot, és minden egyebet.
Amúgy meg biztosan tényleg mindenki hiszékeny, tájékozatlan és gyengeelméjű aki a gyógyszerek helyett másképp gyógyítja magát. Vagy mégsem?!
További szép napot.
Kiegészítés, hogy bizonyos még visszafordítható betegségeket a szervezet öngyógyító folyamatain keresztül gyógyítsunk. Hogy más betegségek ne alakuljanak ki egyszerűen pótolható vitamin és ásványi anyag hiányok miatt.
Ezzel egyet is tudok erteni.
A kerdes, amiben elter a velemenyunk, hogy vajon az emberek tobbsege vitamin- es asvanyi anyag hianyos-e, es meg ha igen akkor is azt vajon megadozisu mesterseges keszitmenyekkel kell-e potolni, vagy inkabb valtozatosabb etkezesekkel?
azért tart ott az egészségügy ahol tart, mert sosem volt nálunk egészség kultúra. Mert nincs megelőzés, nincs életmód kontroll, csak mindenre beveszünk valami gyógyszer.
Ebben nagyon egyetertunk.
A vitamin szedés szerintem egy köztes állapot.
Itt elter a velemenyunk, szerintem ez tovabb erositi az egeszsegugyi kulturalatlansagot, nem eletmodot, nem taplalkozast, mozgast, stb javasol, hanem egy vagy tobb tovabbi tablettat kapj be es akkor minden jol van.
Ertheto: nincs haszna azon, ha azt irja, menj a piacra, vegyel friss zoldseget, egyel sokfajta etelt, ne egyel tul sokat, menj gyalogolni, futni, bringazni, evezni...
Szerintem az első könyv elég sok irodalmi forrást említ.
Igaz. De azok milyenek? Azt miert hiszed el, es miert nem azt amit a gyogyszerrol irnak, vagy azt a masikat, ami ugyanezekrol a vitaminokrol azt talalja, hogy karosak?
Arrol nem beszelve, hogy megnezted, tenyleg azt irjak a hivatkozasban, amit nekik tulajdonit L.?
Nem, a gyógyszereket nem vásárlói levelek, hanem sok-sok belepumpált pénz alapján engedélyezik.
Megkerdezhetem, milyen szinten dolgoztal a teman? Teged vesztegettek meg, vagy csak lattad, hogy masokat megvesztegetnek?
Vagy felreertem amit irsz, es a sok penz es az egedelyezek kozotti kapcsolat: a klinikai vizsgalatokra koll sok penz?
Lenkei szerint minden betegseget vitaminhiany okoz.
Szabo szerint minden betegseget ossejthiany okoz.
XXXX szerint minden betegseget a vastagbel tisztitatlansaga okozza.
FLP szerint minden betegseget aloe-hiany okoz.
Vajon parba tudjatok-e allitani, ki mit arusit?
1. Lenkei
2. Szabo
3. XXXX
4. FLP
A. aloe tartalmu taplalekkiegeszito
B. kekalga es capakivonat ossejtfokozo taplalekkigeszito
C. hashajto-fereguzo taplalekkiegeszito
D. mega-multi-vitamin taplalekkiegeszito
Ha a vásárlói leveleken múlna, akkor igen sok gyógyszer nem lehetne a piacon
Szerintem az első könyv elég sok irodalmi forrást említ. Én vettem a fáradtságot, és sokmindennek utánakeresgéltem a neten. Nekem hiteles a dolog, de ez az én véleményem.
Mindenki maga dönti el, hogy milyen életet akar élni, hogyan próbál egészséges maradni.
Régebben olvastam a könyvet, de emlékeim szerint egyszer volt benne említás az akkor még FreeChoice termékekről, és egy reklám oldal volt a könyv belső borítóján. Én ez alapján nem mondanám, hogy arcába nyomta volna az olvasónak. A második könyv tele volt a termék nevével, de ez érthető is, hiszen tele volt tapasztalati beszámolókkal.
A klinikai vizsgálatok is sokszor hipotézis szerűek, hidd el. Láttam én már olyan klinikai vizsgálati dokumentációkat, ahol ha korrekt lett volna az értékelés akkor egyértelműen lejött volna, hogy nincs hatás, de némi statisztikázással, meg egy két jónevű klinika és orvos bevonásával termék lett belőle.
Nagyon nehéz kérdések ezek, és messzire vezetnek, rögtön az jutott eszembe, hogy basszus, azért tart ott az egészségügy ahol tart, mert sosem volt nálunk egészség kultúra. Mert nincs megelőzés, nincs életmód kontroll, csak mindenre beveszünk valami gyógyszer. A vitamin szedés szerintem egy köztes állapot. Kiegészítés, hogy bizonyos még visszafordítható betegségeket a szervezet öngyógyító folyamatain keresztül gyógyítsunk. Hogy más betegségek ne alakuljanak ki egyszerűen pótolható vitamin és ásványi anyag hiányok miatt. A vitamin nem valami ami mindent meggyógyít - a vitamin egy esély a szervezetnek, hogy meggyógyítsa magát.
hogy van egy kis rálátásom, tudom hogy működnek a hatásvizsgálatok, a klinikai tesztek, sokminden amiről az átlagember nem tudja mi fán terem.
Mi a velemenyed: egy esetlegesen gyengen kivitelezett klinikai tesztek es egy barmilyen klinikai teszt nelkul piacra dobott keszitmeny kozul melyikben bizol meg inkabb egy konkret betegseg eseten?
Azt ugye nem allitod, hogy par vasarloi level alapjan engedelyeznek egy gyogyszert?
Hogyha az arus hazudik a reklamban, akkor termesztes, hogy a fogyasztok, a fogyasztovedok megprobaljak erre felhivni a figyelmet, nem?
Akit erdekel elgondolkozik rajta, es kialakitja a sajat velemenyet.
Akit zavar vallasos hiteben, az meg lehulyezi azt aki felhivta a figyelmet a hazugsagra.
http://fu.web.elte.hu/drogeria/cikk/024 6mancs20070419.html
"A rehabilitációs program eltér minden létező magyarországi drogrehabilitációs programtól. Fő állítása, hogy a drogok felemésztik a szervezetben található összes vitamint, melyeket pótolni kell, illetve szükségszerű a lerakódott káros anyagok eltávolítása a szervezetből (futással és szaunázással). A programra jelentkező összes függő így ugyanazon eljárásban részesül, függetlenül az általa fogyasztott kábítószer típusától."
Hogy melyik gyártónak az érdeke? Azt ne mondd, hogy nem az influenza tűneti enyhítésére szolgáló recept nélkül kapható gyógyszerek jelentik az egyik legnagyobb üzletet ma!
Gondold el, ha helyette leesik az embbereknek, hogy kell enni némi mézet, hársfa meg kamilla teát, és rengeteg c vitamit. Szerinted kinek az érdeke, hogy helyette inkább menj el a patikába, és vegyél 5-10e -ért mindenféle gyógyszert???
A Lenkei sem terézapu, én biztos vagyok benne, de modd, te dolgozol ingyen? te termelsz, alkotsz valamit, amit utána ingyen osztogatsz, csak és kizárólag az emberek jobblétéért?
Az ariel molekulák meg a fogyasztói társadalom meg nem tudom hogy jön ide. Általában akik elkezdenek egészséges életmóddal, tudatok táplálkozással, vitamin terápiával és hasonlókkal foglalkozni azok közül sokan a tudatos vásárlók közül kerülnek ki, szóval nem hinném, hogy ezek az emberek fogják bevenni a reklámokat kritika nélkül. Szóval nem vágom, hogy hogy jön ide ez az egész, kicsit úgytnűnik mintha idevágtál volna valamit amivel lehet kicsit gúnyolódni.
Megtért hívőnek meg nem nevezném magam, és azzal, hogy mit csináltam korábban, sem azt akartam sugallni, hogy azért hagytam ott, mert rájöttem, hogy ..bla bla bla.
Azért hagytam ott, mert szakmát váltottam, így alakult, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy van egy kis rálátásom, tudom hogy működnek a hatásvizsgálatok, a klinikai tesztek, sokminden amiről az átlagember nem tudja mi fán terem.
Sajnalom, ha irrital a stilusom.
Nem hiszem, hogy ledorongolnek, de ez nezopont kerdese. En ugy velem, ervelek es nem szemelyeskedek.
Ha bantana valami, kerlek hagyd figyelmen kivul, nem szandekos, csak az ervekre valaszolj.
1. Lenkei nem tamasztotta ala irodalmi adatokkal a feltetelezeset. Anekdotakkal van tele a konyve es bevallottan csak probalkozik, hogy majd egyszer talan sikerul bizonyitekot talalnia arra, hogy igaza van.
De nem a szakma szabalyai szerint probalkozik, igy csak anekdotakat gyujthet, nem bizonyitekot.
2. Valoban nem mondta, hogy Lenkei fele vitamint kell enni? Nezd meg a peldait. Hulye lett volna nem mondani, hisz a konyve reklam a boljanak.
Ott is csusztat, ahol arrol ir, hogy az elelmiszerekeben nincs eleg vitamin. Igen, hivatkozik egy szerzore, Dr. Márai Gézara, a gödöllői Szent István Egyetem tanárara. A szerzo szemeleyes megkeresere nem erositi meg a neki tulajdonitott allitasokat es szakirodalomban nem publikalta azokat (mas kisebb jelentosegu eredmenyeit mindet publikalna).
Meg a leggyengebben kivitelezett klinikai vizsgalat is tobb, mint egy hipotezis, egy elkepzes alapjan minden betegsegre ugyanazt a gyogyszert arusitani: nagy adag vitamint, es a tenyeket egyszeruen figyelmen kivul hagyni.
Ezzel az erővel lehet fikázni bárkit, Norbit, meg az összes valakit, aki valamilyen terméket ajánl...
Elég szúklátókörű ez a felfogás, nem gondolod?
Köszi!
Ki fogom próbálni! És tényleg olcsóbb. 3 doboz vitamint kapsz 5 ezer forintért, ami 150 napra elég!!!!
Bár egyes összetevőket nem tudom miért, de nagyon kis százalékban teszik bele (pl. magnézium, kálcium), de az biztos, hogy bármelyik Centrumnál meg aktiválnál százszor jobb! És olcsóbb is!
Kártyával kell fizetni a neten, és postán küldik?
www.puritans.com
Teljesen zökkenőmentes a dolog, rendszeresen onnan veszem az egész családnak.
Nem azt bizonygatja, hogy az ő cuccait vedd...le is írja a könyvében.
Amúgy meg, milyen szolgáltatás van ma ingyen? A gyógyszertárban talán ingyen adják a vitaminokat? Vagy a gyógyszereket?
egyébként szerinted egy 11ezres kutatásnak, ami bebizonyítja, hogy fölösleges a C vitamin mégis melyik gyártónak lehet az érdeke?? fordítva egész könnyen el tudom képzelni, na de így??
Lenkei bácsi meg a könyveivel próbálja bizonyítani, hogy vegyed a cuccait. vagy ő teréz apu és ingyen adja? nem, pénzért. tehát amit ő leír azt miért vegyem kézpénznek? kb. ugyan az lenne, mint elhinnem, hogy a canesten 3-as hatás a legjobb, de az ariel megamolekulák aztán a tutik és mindent kiszednek. muhaha! fogyasztói társadalom...
"Több évig gyógyszerkutatásban dolgoztam" a megtért hívő!
egyébként, a helyes táplálkozás tényleg fontos, és kell is, önmagában néhány vitamin tabletta nem oldja meg a dolgokat.
De azt is figyelembe kell venni, hogy a városi embernek, aki esetleg mint legtöbben igen kis pénzből élnek, nincs pénzük és lehetőségük egészségesen élni.
No, és akkor a személyes tapasztalatok, hogy valami jót is írjak.
Nálam: drasztikus erőnlét növekedés, javult koncentrációs képesség, tanulási képesség. Csökkenő vérnyomás, rendeződő hormonháztartás. (leletekkel igazolhatóan!). Két éve nem voltam influenzás, enyhe megfázás volt csak. A vitaminszedés előtt súlyos több hónapos szövődményes influenzám volt, teljes légúti fertőzéssel.
Páromnál: jobb erőnlét, a durva pollen allergiája enyhe tüsszögéssé szelidült.
A nagyanyámnál: dialízises súlyos cukorbeteg. Akkor kezdtem vitaminokkal kezelni, amikor leállít a veséje, és dialízisre került. Az orvosok azt mondták nem fog többet járni, (pelenka, tolókocsi, teljes önellátás képtelenség) és hamar el fog menni, csoda hogy még él. Eltelt három év, a mama lábraállt, él virul, csökkentek az izületi fájdalmai, állapotához képest kitűnő az erőnléte, főz, mos, éldegél, saját lábán jár dialízisre. Saját bevallása szerint is a vitaminok életetik. Az orvosa megkért, hogy írjam fel neki, mit szed a mama, mert hihetetlen állapotban van. Körülötte meg hullanak az idős emberek a dialízisen, két év alatt azt hiszem 14 "csoport társa" halt meg mellette.
Egyébként nem a Lenkei féle vitaminokat szedjük, mert az drága, a vitaminkirály féle Puritans Pride vitaminokat veszem.
Hali
Kriszta
Hali,
No, most már nem tudom megállni, hogy ne szóljak bele a vitába..
Nem akarok sértő lenni, de nagyon irritáló amilyen stílusban próbálod ledorongolni itt a népet, akik saját pozitív tapasztalataikat osztják meg egymással. Biztos okod van rá, hogy úgy gondolod ahogy, gondolom OLVASTAD a Lenkei könyveket, nem csak hallottál róluk, és bizonyára olvastad a többi elérhető táplálkozás tudományi könyvet is amit csak lehet - és itt most nem a Norbi update-re gondolok.
Mindenesetre ha olvastad a Lenkeit, akkor neked is fel kellett hogy tűnjön, hogy:
1. irodalmi adatokkal támasztotta alá az állításait
2. sosem mondta, hogy Lenkei vitamint kell enni, csak azt, hogy a beteges városi élet és a rossz minőségű élelmiszerek, a mérgek és gyógyszerek, és a gyógyszeripar által meghatározott életben maradáshoz éppen csak elegendő vitamin mennnyiségnél nagyságrendileg többet.
Nyilvánvaló, hogy nincsenek abszolut bizonyítékok - vannak irodalmi adatok, interneten, folyóiratokban, amiket vagy elhisz az ember, vagy nem. Mellette is, ellene is. Nekem csak az a fura, hogy amelyek ellen vannak, azok általában rémhír keltés szerű cikkek, amelyek véletlenül sem a hatásosnak bizonyuló nagy dózisokat vizsgálják, vagy más egyéb, baki van a vizsgálatban..
Több évig gyógyszerkutatásban dolgoztam, igen jót szoktam mosolyogni némelyik "klinikai" vizsgálat leírásán.
Nem kezd az el nyomni semmit. Én már csomószor vásároltam nála, és soha, egyetlen másodpercig sem volt köze az értékesítésnek a szcientológiához.
Mellesleg, ha kihívsz egy gázszerelőt, nem engeded neki megcsinálni, ha mondjuk protestáns, vagy buddhista? Tőle sem kérdezed, miben hisz, csak igénybe veszed a szolgáltatását.