Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Vannak olyan emberek , akik nem fogyni, hanem hízni szeretnének. Nekik szól ez a könyv.
Részletek a tartalomból:
- Hogyan ítélhető meg a tápláltsági állapot?
- Mi lehet a soványság, illetve a fogyás közvetlen oka?
- Miért különbözik az éhség az étvágytól?
- Mikor kóros a soványság?
- Milyen betegségek járnak fogyással?
- Jó étvágy melletti fogyás (pajzsmirigy-túlműködés, cuborbetegség).
- Csökkent étvágyhoz társuló fokozódó súlyveszteség (daganatos betegségek, fertőző betegségek, gyomor-bél rendszeri kórokok).
Könyv második fele: Receptek"
Szia András!
Leírnád néhány sorban, hogy mit tartalmaz a könyved? A linkben olvasottakon kívül. Receptek, ajánlások vannak benne, vagy csak általános tudnivalók? Köszönöm
Sziasztok! Meglepődtem, hogy ilyen sokan hízni szeretnénk. Új vagyok az oldalon, még csak ismerkedem ezzzel az oldallal. Remélem segíteni tudunk majd egymásnak ebben a hízásban. Én 24 éves lány vagyok, 167 cm vagyok, és 45 kg. Amit eddig legtöbbet elértem, az 52 kg volt. Az egyetemi éveim alatt lefogytam nagyon, és azóta sem sikerül híznom. Sajnos ez örökölt, bár néha attól félek, valamilyen betegség miatt nem tudok hízni. Most eldöntöttem, hogy hízókúrába kezdek, de egyedül nem ment eddig sem, ezután sem fog. Hiába eszek, mégsem jönnek rám a kilók. Remélem most lesz bennem erő, és sikerül.
Hízókúra
Szia Gréta!
Nagyon sajnálom, hogy te is ezzel a probléval kűzdesz. Igaz én még csak kezdő vagyok ezen a honlapon, így örömmel venném, ha a kapott tippekből egy párat át tudnál adni. Nekem is ezek az adataim mint neked, annyi hogy korban vagyok 1 picit öregebb.
Előre is köszönöm a segítséged és várom a válaszod: Üdv: Rita
Én egy 13.5 éves 175 cm 51 kilós fiu javascript: emoticon('
vagyok néha teljesen megfeledkezem hogy éhes vagyok mert étvágyam az nincs túl sok csak éhe vagyok de azt is csak néha sajnos de ha egyszer elkezdek enni akkor befalom az egész hűtőt de egy grammot se hízok segítsetek mit (t)egyek?
és írd be az adatokat!Szia GREES
Az olajos magvak nagyon hasznosak, kevésben is jó sok, ámde hasznos, egészséges energia van, meg számos létszüksegletű anyag.
Ha meg az étvágyatokkal van baj, akkor egyetek sok b-vitamin, pl sörélesztőt vagy komplexet. Nekem farkas étvágyam lett tőle
És ne csak vizet igyatok, hanem gyümölcsleveket meg tejet, turmixot, kakaót!
Én 20 éves vagyok (fiú
szóval! én is mostanság fogok/tam hozzá ahoz, hogy tudatosan éljek! A táplálkozásommal nem volt eddig sem gond, az /állítólag/ normálisnak számító 4-5 étkezés simán megvan, sőt...még éjjel 1 kor is ha ahoz van kedvem, akkor kimegyek és csinálok egy melegszendót
Sziasztok!
Most 25 éves vagyok. 16 évesen kb. 165-168 cm között voltam és 49 kg, szóval sovány, de amúgy előtte is mindig kicsi és sovány voltam. Aztán kimentem Németországba egy ösztöndíjjal 1 évre, és ott minden hónapban híztam 1 kilót. Az 11 hónap alatt 11 kiló, aszem 12 volt, szóval 61 kg lettem.
Ezt úgy sikerült elérnem, hogy kinn rengeteg édességet kaptam, így napi 1 tábla csoki és 1 csomag gumicukor simán lecsúszott, plusz mellé reggeli, ebéd, vacsi, joghurt, puding, stb. Tudom hogy nem a legegészségesebbek, főleg a gumicukor, de én akkoriban ezzel nem foglalkoztam. (Mellesleg ma már alig bírok ilyet enni)
Ám ennek a gyors hízásnak megvolt ám a hátránya, mert a növési csíkok még mindig ott vannak a combomon
De hát nálam így alakult, nem tudatosan.
Mikor 1 év után hazajöttem Mo-ra, 17 éves voltam, 61 kiló. De pár hónap alatt normalizálódott a súlyom, és 57 +-1 kg voltam, és most is 58 kg vagyok, de annak az édesség mennyiségnek a töredékét eszem, meg most már odafigyelek (oda is kell már kicsit), mert a narancsbőr is kijött rajtam. Egyébként sztem kb. 21-24 éves korban szoktak hízni a legtöbben, de van aki el is hízik, nem egy volt osztálytársammal találkoztam.
Szia!!
20 Éves vagyok.
Köszönöm hogy írtál, rősítésként nagyon jól esett.
Igyexem főtt étlt enni, de kollégista vagyok, nem megoldott probléma. Az egészséges étel nálad mit takar, te mit fogyasztasz? és redményt értél már el vele?
Sok sikert neked is
Én is szeretnék felszedni 1-2 kilót (már régóta próbálkozom,de eddig semmi eredménnyel).Pár napja kezdtem el tornázni,súlyzózni,remélve hogy ezzel hosszútávon izmosodom,és ezzel feljön 1-2 kiló.Egy nap akár 2x,3x is eszem főtt kaját (persze mértékkel),és egészséges kajákat.Én még nem próbáltam,de állítólag a Béres csepp is csodákra képes.
Nem tudom hány éves vagy,de 160 centihez a 46 kiló nem olyan kevés,szerintem Neked sem kellene 1-2 kilónal több plusz.
Nincs étvágyad?Nem idegeskedsz mostanában többet?Nem vagy vashiányos?Én pl vashiányos vagok,és sok mindenkitől hallottam,hogy ahogy rendeződött a vasa,a súlyproblémája is megszűnt.
Pajzsmirigyed megnézetted?
Sportolsz egyébként?
Később se ess semmiképpen abba a hibába,hogy mértéktelenül elkezdesz enni,mert annak nem sok értelme van,hogy óriási hasat növesszünk.Inkább napi többszöri étkezés,rendszeres erősítő sport.De már számtalan ötlet volt itt a topikon is,csak olvasgass vissza!
Ha lenne bármikor kérdésed,nyugodtan írj!És azért néha jelentkezz,hogy állsz!
mazsola
Sziasztok!!
Még mindíghízni szeretnék!!
Segítstek!!
Halihalihóó!!
Nagyon elvagyok keserdve, én is ezzel a problémával küzdök.
Nyáron 160cm, 51kg voltam. egész jól néztem ki, ill jól éreztem magam a bőrömben, most pedíg 46 kg vagyok! Kollégista lettem , tanán befolyásolta ezt, nem tudom, csak azt hogy hízni szeretnék. Voltam orvosi vizsgálaton, de hála nem észleltek semmit. Méágis mitől fogyok? az étvágyam gyengébb.
Segítséget szeretnék kérni!! minden tanács, praktika, recept érdekel!!
Köszönöm előre is .
Sziasztok
Halihalihóó!!
Nagyon elvagyok keserdve, én is ezzel a problémával küzdök.
Nyáron 160cm, 51kg voltam. egész jól néztem ki, ill jól éreztem magam a bőrömben, most pedíg 46 kg vagyok! Kollégista lettem , tanán befolyásolta ezt, nem tudom, csak azt hogy hízni szeretnék. Voltam orvosi vizsgálaton, de hála nem észleltek semmit. Méágis mitől fogyok? az étvágyam gyengébb.
Segítséget szeretnék kérni!! minden tanács, praktika, recept érdekel!!
Köszönöm előre is .
Sziasztok
nagyon jo lenne
.irjatok ha tudtok az email cimemre ha valamiben tudtom segiteni koszi
o0ki@freemail.hu
Már megbocsáss, de én az első figyelmeztetésed óta igyekszem visszafogni magam, de ha megszólítanak és "beszólnak" akkor arra reagálok...(lásd a másik "táplálékkiegészítő" topic, bár abba már belefáradtam)
Tény hogy nem vagyok az a "tartsd oda a másik orcádat is" típus.
Az 5-ös hozzászólásomban azt hiszem az egyik legszelídebb, legnormálisabb hangvételem volt. Csupán annyit jegyeztem meg a végén hogy "nagy fogalom zavarok vannak itt,", vagy mostmár ez is vulgáris, brutális, kiakasztó és felháborító? Vagy nem elég édes, gügyögő, kedveskedő, bla-bla?
Ez könnyű Benjamin 333m!
Mindigg nasizz valamit , és étkezésekkor egyél annyit amennyi csak jól esik. Ne mozogj csak , ha muszáj. Nézz tévét vagy gépezz , legelább kikapcsolódsz 1 kicsit...