Aktuális

Herman Ottó Gimnázium: “Jó volt látni, hogy rengetegen támogatnak minket”

Hatalmas tömeg vett részt tegnap este a miskolci Hősök terén megrendezett tüntetésen, ahol pedagógusok, diákok és szüleik követelték, hogy végre értelmes változások történjenek az oktatásügyben. Korábban a Herman Ottó Gimnázium tanárai nyílt levélben fordultak az oktatási ügyek felelőseihez.

“Nagyon pozitív élmény volt a tegnapi tüntetés, mi úgy készültünk, hogy pár száz ember talán el fog jönni” – mondta kérdésünkre Pilz Olivér, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke. “Bár a tüntetést nem mi szerveztük, de az tény, hogy rengetegen voltak. A rendőrségtől kapott adatok alapján én úgy tudom, ötezren biztosan megjelentek tegnap a Hősök terén, ez egy vidéki városban óriási tömegnek számít. Hogy érzékletesebb legyen: Miskolc legnagyobb teréről van szó, ez teljesen megtelt tegnap, sőt még a környező utcákba is álltak az emberek.”

Egy egész ország problémája

A közalkalmazotti tanács elnöke hangsúlyozta, itt nem egy iskola vagy egy város problémájáról van szó, hanem az egész országéról.

“Jó volt látni, hogy rengetegen támogatnak minket, az ország minden részéről kaptunk támogató üzeneteket, de voltak szimpátiatüntetések is – mondta Pilz Olivér. “Innentől viszont már nem csak rajtunk múlik, hogy mi fog történni. Jövő szombaton, február 13-án lesz a Pedagógusok Szakszervezetének budapesti demonstrációja, ahol szintén nagy tömeg várható. Mi abban bízunk, hogy előbb-utóbb végre feláll egy olyan tárgyaló delegáció, ami elfogadható lesz számunkra is, és aminek eredményeként olyan tárgyalások kezdődhetnek, aminek a vége XXI. századi oktatás lesz.”

Megnézem
Összes kép (1)

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez! – Fotók: Mocsári László

A pedagógusok nem kérnek a politikából

Pilz Olivér hangsúlyozta, hogy a sajtóban és közösségi oldalakon megjelenő híresztelések ellenére a pedagógusok olyan megoldást szeretnének, amelynek nincs köze egyik politikai oldalhoz sem.
“Politikától mentesen szeretnénk megoldani a helyzetet és erre hívjuk fel a politikusok figyelmét is” – tette hozzá a közalkalmazotti tanács elnöke. “Az oktatásnak nemzeti üggyé kell válnia.”

További cikkek az oktatás gondjairól az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top