
Sárga finomságok Ananász, csipkebogyó, édesburgonya, füge, golden alma, homoktövis, körte, kukorica, mandarin, mangó, narancs, őszibarack, paprika, sárgabarack, sárgarépa, som, sütőtök |

Vigyázz, kész, fogyás!
Kezdd a diétát alapos tisztítással, egy napig (persze a sok víz mellé) csak frissen facsart narancslevet igyál. Ez az egyik leghatékonyabb méregtelenítő, ráadásul rengeteg tápanyagot tartalmaz ahhoz, hogy semmiben ne szenvedj hiányt a nap folyamán. A második naptól a menü nagyon egyszerű mintára épül: sok-sok sárga zöldséget és gyümölcsöt fogsz fogyasztani némi sovány fehérjével és egész kevés gabonával kiegészítve.
Cukrot, finomlisztet és ezekből készült ételt ne egyél. Italnak csak tiszta víz engedélyezett, és legfeljebb napi 2 dl frissen préselt sárga zöldség- vagy gyümölcslevet is ihatsz. Egy hétig szigorúan tartsd be az előírásokat, így akár 2-3 kilótól is megszabadulhatsz, és utána is iktass be minél több narancsszínű finomságot az étrendedbe!
Mintaétrend
Reggeli: sárga gyümölcs, amennyivel jóllaksz
Tízórai: zsírszegény tejtermék (túró, natúr joghurt, kefir)
Ebéd: sárga zöldség vagy gyümölcs (lehet nyersen vagy levesnek is), zöldsaláta, sovány fehérje (csirkemell, tojás)
Uzsonna: teljes kiőrlésű magos kenyér vagy keksz (cukor nélkül)
Vacsora: leves sárga zöldségekből
Tuti receptötletek
Répasaláta: Reszelj finomra egy nagyobb sárgarépát, majd készíts hozzá öntetet 1 teáskanál citromlé, negyed teáskanál mustár és 1 teáskanál olívaolaj keverékéből. Jól forgasd össze, majd ízesítsd sóval, borssal.
Rozmaringos édesburgonya: Előmelegített sütőben hevíts fel 6 gerezd fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon egy nagy tűzálló tálban. 5 perc után adj hozzá 4 darab felkockázott édesburgonyát és 2 teáskanálnyi szárított rozmaringot. Keverd össze, majd süsd puhára 30-40 perc alatt, közben forgasd át néhányszor. A végén sózd ízlés szerint.
![]() |
Fokhagymás sütőtökleves |
Fokhagymás sütőtökleves: A tök húsát kockázd fel, majd forgasd át két evőkanál forró vajon egy nagyobb lábosban. Önts rá annyi vizet, amennyi épp ellepi, tegyél mellé 4-5 gerezd fokhagymát és két zöldségleveskockát. Reszelj rá szerecsendiót és némi gyömbért, ha megpuhult, botmixerrel pépesítsd, majd fehér borssal és sóval ízesítsd.
Mangós spenótsaláta: A zsenge bébispenótleveleket finoman forgasd össze balzsamecet és olívaolaj keverékével. Tedd rá a mangószeleteket, és szórd meg pirított mandulával.
Gyors ázsiai narancsos csirke: Pirítsd meg a csirkemellcsíkokat egy kis olajon. Közben két narancs felkockázott húsát (plusz a hús filézése közben kicsöpögött levet) és lereszelt héját forrald fel 2 dl vízzel, ½ dl rizsecettel, 2 evőkanál szójaszósszal, ½ teáskanál reszelt gyömbérrel, 2 gerezd pépesített fokhagymával, 1 evőkanál hagymazölddel, és ha szereted, egy kis erős paprikával. Forrald össze a csirkével, és kész is.